Over Hees


Geschiedenis


vertrouwd sinds 1911

De bedrijfsnaam Hees bestaat al sinds 1911 toen Chritién Hees startte als pompenmaker en koperslager in Echt. In 1918 verhuisde het bedrijf naar de Peyerstraat en startte zijn vrouw met een winkel met potten, pannen en de eerste lampen. In dit jaar kreeg Echt namelijk voor het eerst elektriciteit. Het bedrijf groeide uit tot een allround installatiebedrijf op het gebied van loodgieterswerk, elektronica, dank- en zinkwerken.

Chritién Hees had 3 zonen. Alle drie namen ze een deel van het bedrijf over. De een in Pey, de ander in Roermond en Jaques Hees bleef met het installatiebedrijf in Echt. Hij kwam tijdens de Tweede Wereld Oorlog in 1941 in het bedrijf. Ondanks het bombardement zette hij het bedrijf voort en bouwde de winkel uit dat de eerste tv’s, wasmachines en alle andere dingen die toen in opkomst waren verkocht.

In 1972 kwam Henk Hees in het bedrijf van zijn vader en nam het over. Centrale verwarming werd toegevoegd aan de bedrijfsactiviteiten. De vrouw van Henk zette de winkel voort. Petra maakte van de dorpswinkel een witgoedspecialist met  noemenswaardige verlichtingsafdeling. Op een gegeven moment begon het gebouw uit zijn voegen te barsten. De winkel werd verbouwd en uitgebreid en in 1996 verhuisde het installatiebedrijf daarom naar het industrieterrein in Echt.