Wonen


Zonnepanelen


de zon levert gratis

Door het plaatsen van zonnepanelen of pv-panelen kunt u besparen op uw energierekening want de zon levert gratis. Waar onze oosterburen al geruime tijd achter zijn verschijnen de panelen in Nederland ook vaker op de daken.

Door de stijgende energieprijzen is de terugverdientijd steeds korter en niet ten laatste veel minder belastend voor het milieu!

Hees Installaties maakt gebruik van hoog rendement pv-panelen van Europese makelij. De levensduur ligt, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 30 en 45 jaar.

Teruggave BTW

Voor particulieren is er een interessante manier om een bijdrage te krijgen in de aanschaf van zonnepanelen in 2016. Hierbij gaat het om de teruggave van de BTW op de gehele installatie, zowel het materiaal als de installatiekosten. Een particulier wordt namelijk, bij de teruglevering van stroom aan het net, beschouwd als ondernemer. Daardoor kan alle BTW na aanschaf worden teruggevorderd. U hoeft hiervoor niet ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel.

Lokale subsidie zonnepanelen 2016

Ook zijn er vanuit gemeentes en provincie subsidieregelingen op zonnepanelen mogelijk. De regelingen verschillen per gemeente. Zo zijn er mogelijkheden voor financieringen met zeer lage rentes of bijdragen tot € 500,-. Ook zijn er rentekortingen mogelijk als u het energielabel van uw woning verbetert.

EnergieBespaarlening

Ook in 2016 kan een woningeigenaar profiteren van een lening met een zeer lage rente bij de aanschaf van zonnepanelen. Een voorwaarde is dat de lening ook voor andere duurzaamheidsmaatregelen wordt gebruikt, zoals bijoorbeeld vloerisolatie, aanschaf zonneboiler etc.

Wilt u meer informatie? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Bel ons vrijblijvend op 0475 – 481 357 of gebruik het contactformulier.